Blog kritikái

Figyelem! A kritikákban leírtak a megjelenés óta megváltozhattak!


Criticism Blog Design oldalról kapott kritika:

Kinézet:
Fejléc, sablon, háttér: Ahogy először megpillantottam, nem igazán tetszett. Azért, mert nekem kicsit üres. És azok a fekete füstök se tetszenek rajta, a két alak pedig nem illik egymáshoz. A sablon jó hozzá, a szélessége is rendben van. A külső háttér lehetne egy kicsit kevésbé szürke, és inkább egy csöpnyivel lilásabb, de igazából nincs vele nagy gond. A belső háttér (vagyis ami a szöveg mögött van) rendben van.  Én az alcímet – „Életem „kicsit” megfűszerezve” – levenném, vagy ha nagyon ragaszkodsz hozzá, akkor oldalsávba kiraknám.
Modulok, modulsor, modulsorrend: Szinte minden fontos modul kint van, egyedül egy chat hiányzik nekem, azt javaslom hogy szerezz be! Ám a sorrendet egy kicsit megvariálnám, így:
Oldalak, /ha lesz/Chat, Rendszeres olvasók, Összes Oldalmegjelenítés, Blogarchívum, Saját bloglista, Bloglovinos követés, Korzettem stb…, Jelentkezések, Linkcserék.
Oldalak:
Szereplők: Rendben van. A képek mind szürkék, passzolnak egymáshoz, bár lehet, hogyha írnál egy pár mondatot róluk, azzal könnyebbé tennéd a frissen idetévedő olvasókat, azonban ez ízlés kérdése.  

Történet:
/Nem olvastam el az összes részt, összevissza olvastam el pár fejezetet/
Határozottan látszik, hogy fejlődsz! És ehhez csak gratulálni tudok. Minnél „fiatalabb” fejezeteket olvastam, annál több volt a leírás, a melléknevek és jelzők. Ez nagyon jó jel!
Viszont vannak hibák:
A párbeszédek nem túl életszerűek.
Megesett, hogy rossz mondatvégi írásjelet használtál.
Külön írtál olyan szavakat, amiket egybe kell!
Ezeket a hibákat úgy tudod kiküszöbölni, hogy átolvasod a fejezetet azelőtt, hogy kirakod!

Ajánlom, hogy a szöveget állítsd sorkizárttá, mert úgy szebb lesz a blog külalakja!


Don't Worry, Be Happy  oldalról kapott kritika:)

 Design: Nekem tetszik ez a visszafogott, mégis szép megoldás. A fejléc aranyos, nincs túlzsúfolva, és látható, hogy kik a főszereplők. Selena Gomez számomra kicsit túlzottan ki van sminkelve a naturális Harryhez képest, de ez még belefér. A modulok árnyalatának színét egyszerűen imádom! A külső összességében szerintem profi. (:

Történet: Nekem az alapsztori annyira nem jön be, hiszen minden második blogon ezt találod. Az egyediség, vagy nem tudom hogyan kéne neveznem, talán abban rejlik, hogy a lány korzettet hord. De most komolyan drágám, a mai világban minden harmincadik ember "páncélt" hord. Szerintem túlreagálod. Ettől még nem kellene otthagynia a barátait, nem kéne az élet értelmét meglelnie, sem semmilyen ehhez hasonló maszlag. Ha valami olyat akartál írni, akkor mondjuk miért nem egy temetést írtál? Én a nagymamám temetése után éreztem hasonlókat, mikor éreztem a koporsóból áradó hullaszagot. És, ha én ezek után sem hagytam ott a barátaimat, akik "menők", hanem úgy éreztem, hogy rájuk szorulok, akkor mellékesen közlöm, hogy nem sok ember fogja átérezni. Ilyenkor az embernek a gerincével van gondja, és nem mindennel. Azt írtad, hogy utána egyedül volt. Nem tudok együtt érezni, a lány hibája. Az, hogy a 1D, és a Little Mix hozzájuk költözik, egyedi. És egyben undorítóan naiv is. Látsz bármilyen icipici esélyt, hogy ezt tenné egy sztár, akinek több pénze van, mint amit egy élet alatt el lehet költeni? És nem is egy sztár, hanem kilenc. De mivel fanfic, hunyjunk szemet a hihetetlen fordulataid felett. Sőt, biztosan sok ember van, akinek tetszik az, ahogyan a szereplők jellemét megalkottad. Én azok közé az emberek közé tartozom, akik két lábon állnak a földön, talán ezért nem nyert meg a történet. Személyes vélemény, felőlem akárhova elküldhetsz, nyugodtan.:)

Hibák, avagy ami nekem nem tetszett: A helyesírással nem volt gond, gratulálok! A leírásaid lehetnének hosszabbak, a párbeszédeid izgalommal teltebbek.


Blogdesing and Critics  oldalról kapott kritika:
Kinézet:
A fejléc gyönyörű, nekem nagyon tetszik, talán annyi lenne, hogy látszik a képek széle. Nem fogok kertelni, a sablon nekem nem tetszik, van ezerszer jobb sablon is, ami illene az átlátszó fejléchez. Kicsit széles a sablon, egy kicsit tedd kisebbre, így nem érvényesül a háttér. Ami nem rossz, de szerintem egy kék jobb lenne. A bejegyzés címének a betűtípusát szerintem változtasd meg, valami különlegesre. Modulok. hmm... Kezdjük a jobb oldali sávval. A fordítót szedd le, felesleges. Ez vonatkozik a keresőre is. Bal oldal. Az oldalmegjelenítéses bigyuszt vagy szedd le, de ha mindenképp akarod, hogy maradjon, akkor rakd legalulra. Valamint szerintem felesleges ez a kettő oldalsáv, egy is elég lenne. És a lapokat is a modulsávba tenném, mivel csak kettő van. 
Szereplők:
Egy méretre, stílusra állítanám, amúgy rendben van.
Történet:
Számomra a koncertes dolog sablon felé ferdült, ebben erősített a különlegesen megadott telefonszám. Helyesírással nincsenek gondjaid, rendben van. Hát nem tudom, mit tudnék a történethez hozzáfűzni, hiszen fanfiction, így persze minden megtörténhet benne. Amúgy tetszik a történet, lehet, hogy olvasni fogom. A kivitelezés is jó, csak kicsit többet kéne részletezned, jobban körülírni az eseményeket. Feliratkoztam a blogra, lehet egyszer hagyok nyomot is komment formájában.


K.& D. Design  oldalról kapott kritika:

Kinézet: A fejléc nagyon klassz, bár Harry kicsit furán van kivágva és Perrie is alig látszik.
A szöveg betűtípusát megváltoztatnám, mert nem igazán olvasható. Az oldalsáv nagyon egybefolyik a főoldallal. A modulok színét is megváltoztatnám, valamilyen kékes árnyalatra.
Történet: Az alaptörténeted nagyon egyedi. A fogalmazásod jó. Helyesírási hiba nincs. Jó arányban van a leírás és a párbeszéd is.
Talány ennyi. További jó blogolást! :)
*D.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése